Redactie, ‘Angst in deze tijd … (ervaring van een cliënt)’, https://www.facebook.com/STHWater/photos/a.397800446981278/2930058953755402/?type=3&theater, STH Water (26 mei 2020)

De ander wordt een bedreiging, die kan immers het virus overbrengen. Onze reactie daarop: we proberen alles te weten en onder controle te krijgen. Dat is lastig bij een nieuw virus. We weten immers nog heel weinig. (…) Vaker kwam ik in ‘freeze’: niet in staat me te verbinden, helder te denken of te handelen. Wel paniek en terugtrekken. In het warme water voelde ik me veilig genoeg om de lijfelijke signalen van die angst toe te laten. (…) Net als het voelbaar omhullen van het water van je huid en de lagen daaronder die een gevoel van geborgenheid geven, ‘de waterjas’. (…) Een heel vredig gevoel. (…) Toen pas realiseerde ik me dat die angst er mijn hele leven al was.