Geschiedenis fysiotherapie op onze radio (toegevoegd: 9 februari 2024)

De radio van Het Hapsis Huis besteedt begin maart aandacht aan de geschiedenis van de fysiotherapie waaruit haptonomie mede werd ontwikkeld. Alle informatie over de live uitzending met journaliste Els Smit is hier te vinden.

Bijeenkomst voor haptotherapeuten oktober (toegevoegd: 24 januari 2024)

In oktober 2024 is er een bijeenkomst voor aangesloten therapeuten bij het SvVH Netwerk van Haptotherapeuten. Meer via deze link in ons Kennisweb haptonomie.

Boekbespreking op radio Het Hapsis Huis (toegevoegd: 5 januari 2024)

Deze maand besteedt het radioprogramma Het Hapsis Huis radio LIVE aandacht aan de bundel over haptonomie ‘Zwiep en haptonomie’. De auteurs ervan zijn in de studio. Alle informatie over de uitzending is hier te vinden.

Nieuwe tarieven School voor Vrije Haptonomie (toegevoegd: 24 november 2023)

In ons project School voor Vrije Haptonomie zijn de tarieven gewijzigd. De nu geldende tarieven zijn hier te vinden. Deze tarieven gelden niet voor aankomende en (oud-)studenten die al afspraken met de School hebben over hun kosten.

Informatieavond haptonomie (toegevoegd: 13 november 2023)

Onder de titel ‘Beter door voelen’ organiseren we in ons project Het Hapsis Huis binnenkort een informatieavond over de haptonomie. Voor alle informatie en opgave zie de hier aanklikbare pagina op de website van dat project. De toegang is gratis en wees welkom!

Foto’s haptonomie voor vrij gebruik (toegevoegd: 17 oktober 2023)

In ons Kennisweb haptonomie zijn foto’s van onderdelen van de haptonomische begeleiding geplaatst waarvan de rechten vrijgegeven zijn. Deze foto’s mogen zonder toestemming gekopiëerd, veranderd en zelfs voor commerciële doeleinden worden gebruikt.

Bijeenkomst voor haptotherapeuten januari (toegevoegd: 4 oktober 2023)

In januari 2024 is er een bijeenkomst voor aangesloten therapeuten bij het SvVH Netwerk van Haptotherapeuten. Meer via deze link in ons Kennisweb haptonomie.

Rubriek ‘Uitingen in de media’ bijgewerkt (toegevoegd: 6 september 2023)

Op deze website is onder ‘Participatie & Media’ de rubriek ‘Uitingen in de media’ bijgewerkt. Behalve berichten uit sociale media over gebeurtenissen in de School voor Vrije Haptonomie en het SvVH Netwerk van Haptotherapeuten zijn er ook berichten over het culturele project Het Hapsis Huis te zien en te lezen.

Informatie over haptonomie en opleiding (toegevoegd: 30 augustus 2023)

Op zondag 29 oktober is er een informatiemiddag in Het Hapsis Huis over haptonomie. In de avonduren houdt de School voor Vrije Haptonomie een informatiebijeenkomst over opleidingsmogelijkheden. Opgave voor (één van) de bijeenkomsten is mogelijk tot zondag 15 oktober.

Sportfilosoof Aldo Houterman op de radio (toegevoegd: 30 augustus 2023)

Beschouwingen van filosoof Aldo Houterman weerleggen het idee dat we alleen ons brein zijn. Hij schreef in 2019 een boek over lichamelijkheid en beweging. Eerder deze maand was de sportfilosoof te gast in een twee uur durend radioprogramma dat hier na te luisteren is.

Transcriptie radiogesprek over de haptonomie (toegevoegd: 5 augustus 2023)

Het radioprogramma ‘Het bewogen verleden van de haptonomie’ met oud-hoofdredacteur van het vakblad Haptonomisch Contact Wim Laumans is behalve na luisteren nu ook na te lezen. Een transcript is gelinkt aan deze internetpagina.

Het Hapsis Huis radio zoekt marketeer/verkoper (toegevoegd: 26 juli 2023)

Niet geld verdienen maar de relaties van waaruit financiële middelen voor ons radiostation voortvloeien staan in je manier van werken centraal. Lees hier meer over het vrijwilligerswerk bij onze radio.

Nieuwe bijeenkomst SvVH Netwerk in oktober (toegevoegd: 5 juli 2023)

Zaterdag 14 oktober 2023 is de volgende middagbijeenkomst voor aangesloten therapeuten bij het SvVH Netwerk van Haptotherapeuten. Meer via deze link in ons Kennisweb haptonomie.

Donatie voor Het Hapsis Huis radio (toegevoegd: 5 juli 2023)

Met als doel de archivering van onze radioprogramma’s binnen ons project Het Hapsis Huis beter te maken dan die al is heeft de stichting een donatie mogen verwelkomen. Daarmee zijn we heel erg blij!

Nieuwe website voor de stichting (toegevoegd: 22 juni 2023)

Deze week is deze nieuwe website van Stichting Hapsis in gebruik genomen. Het Kennisweb haptonomie, dat eerst via een andere website aanklikbaar was, is met dank aan ontwikkelaar Libiticum geïntegreerd in deze nieuwe website.

Radio nu ook te bekijken op YouTube (toegevoegd: 1 juni 2023)

Behalve op de eigen website van ons project Het Hapsis Huis zijn radio-uitzendingen te beluisteren via Juke van Talpa Network en zijn nieuwe uitzendingen te zien via YouTube. Bekijk hier de registratie van de eerste uitzending.

CvdM merkt Het Hapsis Huis radio aan als commerciële omroep (toegevoegd: 29 maart 2023)

Ons projectonderdeel Het Hapsis Huis radio is door het Commissariaat voor de Media (CvdM) erkend als commerciële omroep in de zin van de wet. Lees de brief aanmelding en registratie Het Hapsis Huis radio hier.

Thema zorg in Het Hapsis Huis radio LIVE (toegevoegd: 15 januari 2023)

Deze maand zijn er twee radioprogramma’s gemaakt over zorg die via deze editie van HaptonomieNet na te luisteren zijn. In de uitzendingen stonden mantelzorg en mensgerichte zorg centraal.

Deskundige gasten in live radioprogramma’s in 2023 (toegevoegd: 19 november 2022)

Volgend jaar zijn live op de radio van Het Hapsis Huis onder andere sportfilosoof Aldo Houterman, beeldend kunstenaar Jon Augustus Gardella en rouwdeskundige Bjorn Visser te gast. Meer aanvullingen op de activiteiten van Het Hapsis Huis worden binnenkort verwacht.

Ubuntu en transgenerationeel werken op internetradio (toegevoegd: 29 september 2022)

Het Hapsis Huis radio besteedt komend jaar onder meer aandacht aan de filosofie ubuntu en transgenerationeel werken waaronder met familieopstellingen. Alle informatie is te vinden op de website van Het Hapsis Huis onder Activiteiten.

HaptonomieNet met agenda exposities Het Hapsis Huis (toegevoegd: 20 augustus 2022)

In de nieuwste editie van HaptonomieNet, hier aanklikbaar, staat de agenda van tentoonstellingen komend seizoen in Het Hapsis Huis. We verwelkomen dan fotografe Ria van der Ham en de schilders Madelonne Tegelaar en Kilian van Rooij.

Nieuwe uitstraling en website School voor Vrije Haptonomie (toegevoegd: 18 juli 2022)

We zijn blij met de nieuwe website en uitstraling van ons project School voor Vrije Haptonomie. We bedanken Greener Graphics in het Verenigd Koninkrijk voor ontwikkeling en productie en Libiticum in Voorburg voor alle ondersteuning.

Geschiedenis stichting bijgewerkt (toegevoegd: 14 juli 2022)

De beschrijving van onze geschiedenis is bijgewerkt tot nu. De geschiedenis is hier aanklikbaar.

Nieuwe site verwacht project School voor Vrije Haptonomie (toegevoegd: 8 mei 2022)

Designbureau Greener Graphics werkt in de komende periode aan een nieuw uiterlijk van de website van ons project School voor Vrije Haptonomie. Greener Graphics is gevestigd in het Verenigd Koninkrijk.

Stichting Mens Achter de Patiënt in Het Hapsis Huis (toegevoegd: 7 mei 2022)

In november schenkt Het Hapsis Huis met een uitzending via internetradio aandacht aan het werk van Stichting Mens Achter de Patiënt. De organisatie draagt bij aan aan een mensgerichte zorg met mensgericht onderwijs. Alle informatie is hier te vinden.

Filosofie van de levenskunst (toegevoegd: 29 maart 2022)

Een filosofisch drieluik is sinds enkele dagen te beluisteren via de website van Het Hapsis Huis. Hoewel niet te verwarren met het drieluik binnen de haptonomie belicht Hans de Brouwer van De Aanleiding in Amersfoort filosofie van levenskunst. Zijn bijdragen zijn te beluisteren onder Activiteiten op die site.

Optimale luisterservice van Het Hapsis Huis (toegevoegd: 16 februari 2022)

Het project Het Hapsis Huis heeft met de techniek een optimalisering ondergaan van de luisterservice. Alle podcasts en live radio zijn te beluisteren en na te luisteren via de website van Het Hapsis Huis onder Activiteiten. Daarop staan trouwens ook aankondigingen ervan.

Interviews via podcasts met leden SvVH Netwerk van Haptotherapeuten (toegevoegd: 19 december 2021)

Twee leden van ons SvVH Netwerk, Jenneke Riddersma en Myrthe Oudejans, hebben met presentatrice José Dusol van Het Hapsis Huis radio gesproken over hun praktijken. De afzonderlijke interviews zijn hier en hier te vinden op de website van Het Hapsis Huis.

Informatiebijeenkomsten in april (toegevoegd: 14 november 2021)

Op zondag 24 april 2022 vinden er twee informatiebijeenkomsten plaats. In Het Hapsis Huis wordt gesproken over de haptonomische benadering. Later die dag in het kader van de School voor Vrije Haptonomie wordt er informatie over cursussen en opleidingen gegeven. Volg de links in dit bericht voor alle informatie.

Productie podcasts voor SvVH Netwerk (toegevoegd: 12 oktober 2021)

In de komende periode zullen er podcasts worden geproduceerd waarin deelnemers aan het SvVH Netwerk van Haptotherapeuten zich zullen voorstellen aan breder publiek. De presentatie wordt verzorgd door José Dusol van Het Hapsis Huis. De podcasts komen met dankzegging aan SPRTV Productions tot stand.

Narratief onderzoek in UMC Utrecht op onze radio (toegevoegd: 6 september 2021)

Het eigen verhaal wordt weer belangrijker in de spreekkamers van artsen en therapeuten nadat er eerder vooral in diagnoses werd gedacht. In het UMC Utrecht wordt onderzoek gedaan naar verhalen van patiënten ofwel ‘narratief onderzoek’. Het Hapsis Huis radio LIVE besteedde er recentelijk deze uitzending aan.

Kenniscentrum start eerste sponsorproject (toegevoegd: 18 augustus 2021)

Behalve doneren is vanaf vandaag ook sponsoren van een activiteit mogelijk. Het Hapsis Huis radio LIVE is het eerste sponsorproject van Stichting Hapsis Utrecht. Lees via de nieuwe sponsorpagina alles erover.

Stichting het Verdwenen Zelf brengt uitzending onder de aandacht (toegevoegd: 23 juli 2021)

Een recente uitzending van Het Hapsis Huis radio LIVE is op de website van Het Verdwenen Zelf naluisterbaar gemaakt. Onder een speciale column over de uitzending staan bovendien reacties. Hier is alles te lezen en te horen.

Podcast over het werk van het Kenniscentrum (toegevoegd: 23 juni 2021)

Op een enthousiast initiatief van haptotherapeute en psychosomatisch fysiotherapeute Jenneke Riddersma MSc is een podcast tot stand gekomen over een belangrijk deel van het werk van onze stichting. Luister hier ernaar via de SoundCloud van Het Hapsis Huis radio.

Het Hapsis Huis radio LIVE ook in de zomer (toegevoegd: 17 juni 2021)

Ook in de zomer vinden er uitzendingen plaats van Het Hapsis Huis radio LIVE met aandacht voor onder andere destructief gedrag en narratief onderzoek. Zie hier voor meer. Alle uitzendingen zijn na te luisteren in de SoundCloud van Het Hapsis Huis radio.

Kraambedpsychose anders belicht (toegevoegd: 29 mei 2021)

Er is veel aandacht voor het neurobiologisch definiëren van een kraambedpsychose. Maar het medische model blijkt maar weinig houvast te bieden voor de kersverse moeder om haar ervaringen te begrijpen. Het Hapsis Huis radio LIVE besteedt 11 juni aandacht aan andere invalshoeken bij de benadering ervan.

Historisch materiaal geschiedenis haptonomie (toegevoegd: 7 mei 2021)

Voor een beschrijving van de ontstaansgeschiedenis van de haptonomie hebben we, onder hartelijke dankzegging aan publicist en haptotherapeut Wim Laumans, vandaag historisch materiaal kunnen publiceren in ons Kennisweb haptonomie.

Het Hapsis Huis radio LIVE gaat van start (toegevoegd: 4 april 2021)

De eerste uitzending van Het Hapsis Huis radio LIVE gaat eind deze maand ‘de lucht in’. Via een radiostream is Het Hapsis Huis radio op internet altijd te beluisteren en spoedig wordt er ook live uitgezonden op hetzelfde kanaal. Een overzicht van de activiteiten van Het Hapsis Huis is hier te vinden.

Nieuw boek ‘Rattenvangers van het onbehagen’ (toegevoegd: 13 februari 2021)

Via één van onze partners, The school of New Directions in Gieten, is een actueel boek uitgekomen ten aanzien van het totalitarisme waarover met name filosofe Hannah Arendt eerder al uitgebreid schreef. ‘Rattenvangers van het onbehagen’ is sinds kort overal te koop. Alle informatie is hier te vinden.

Website School even minder goed te bereiken (toegevoegd: 16 januari 2021)

De website van onze School voor Vrije Haptonomie is in onderhoud. Dit betekent dat de website dezer dagen iets verminderd bereikbaar is. Excuses voor het ongemak.

Een nieuw fundament voor haptonomie (toegevoegd: 7 december 2020)

Haptonomie heeft nieuwe uitgangspunten gekregen, zo blijkt uit een gesprek met de oud-hoofdredacteur van het vaktijdschrift Haptonomisch Contact Wim Laumans dat nu al hier via SoundCloud en binnenkort ook op de internetradio van Het Hapsis Huis te beluisteren is. Deze podcast behandelt de geschiedenis en uitgangspunten van de haptonomie.

Programmaraad voor Het Hapsis Huis radio (toegevoegd: 13 november 2020)

Het Hapsis Huis radio kent sinds vandaag een programmaraad waarin redactionele keuzen worden gemaakt, aangevuld en uitgevoerd. Ook ondersteunt de raad inhoudelijke en artistieke keuzen voor cultuurhuis Het Hapsis Huis. De programmaraad is te bereiken via de contactpagina op de site van Het Hapsis Huis.

Informatiebijeenkomsten haptonomie in Het Hapsis Huis (toegevoegd: 30 oktober 2020)

Vanaf december worden er regelmatig informatiebijeenkomsten over haptonomie in Het Hapsis Huis georganiseerd. Daarin staan vragen centraal als wat haptonomie is, wat haptonomie speciaal maakt en wat toepassingen ervan zijn. Het is nodig dat belangstellenden zich vooraf opgeven.

Mededeling uit het bestuur (toegevoegd: 24 oktober 2020)

Het bestuur van de stichting heeft in een bijzondere vergadering gisteren wijlen de heer Willem Beijer benoemd tot ere-bestuurslid. Willem overleed vorige maand op de leeftijd van 59 jaar. Tijdens de vergadering gisteren is mevrouw Saskia Versaan als nieuwe bestuurder benoemd.

Wim Laumans over het belang van het tactiele contact in HC (toegevoegd: 17 september 2020)

Oud-hoofdredacteur van vaktijdschrift Haptonomisch Contact (HC) Wim Laumans heeft in een recent artikel ‘Het belang van het tactiele contact; aanraken en aangeraakt worden’ aandacht gegeven aan één van onze projecten. De School voor Vrije Haptonomie (SvVH) heeft Wim benoemd in zijn ontwikkelingsmodel van de haptonomie. Het artikel is hier aanklikbaar in ons Kennisweb haptonomie.

Acteur en regisseur Jörgen Scholtens op Het Hapsis Huis radio (toegevoegd: 15 augustus 2020)

Op Het Hapsis Huis radio worden de acteermethode van Konstantin Stanislavski en de haptonomische benadering nader belicht door acteur en regisseur Jörgen Scholtens. Kern van Stanislavski’s acteermethode is een bewustzijnsontwikkeling door een proces van diepgaande zelfanalyse en reflectie waarmee wordt gekomen tot integriteit en waarachtigheid.

Nieuwe website voor Het Hapsis Huis en Het Hapsis Huis radio (toegevoegd: 31 juli 2020)

Met trots presenteren we de nieuwe website van Het Hapsis Huis en Het Hapsis Huis radio. Productie: Doets Design te Newton Abbot (Devon) in het Verenigd Koninkrijk. Met dank aan onze vriend van de stichting Sander de Bakker voor de streaming radio.

HaptonomieNet belicht huidhonger in coronatijd (toegevoegd: 15 juni 2020)

Het verlies van aanraking is niet alleen een gevoel dat we bij gebrek eraan opdoen. Het is ook een neurologisch probleem. Bovendien raakt een gebrek aan aanraking in onze ontvankelijkheid en dus uiteindelijk in de persoonlijke verantwoordelijkheid, meldt deze editie van HaptonomieNet.

Nieuwe site voor Het Hapsis Huis in de maak (toegevoegd: 7 juni 2020)

Doets Design in het Verenigd Koninkrijk ontwikkelt in de komende tijd een nieuwe website voor Het Hapsis Huis waarop aankondigingen van evenementen, radio en een radiogids worden gecombineerd. Het publiek zal er nog weinig van merken. Totdat de nieuwe site klaar is handhaven we immers de huidige site van Het Hapsis Huis.

Het Hapsis Huis radio van start (toegevoegd: 4 mei 2020)

De uitzending via internet van Het Hapsis Huis radio is gestart. De programmering wordt, na het hier op de stream te beluisteren eerste programma over aanraken, gefaseerd uitgebouwd. De radiozender, op het snijvlak van kunst en haptonomie, is een compositie van Bouke Hennipman die binnenkort een muziektentoonstelling in Het Hapsis Huis verzorgt.

Vlaggen voor de zorg (toegevoegd: 18 april 2020)

In verband met de coronacrisis vlaggen we voor de zorg. De zorgsector draagt van de crisis nu en later grote gevolgen. Ieder die de mooie vlag koopt steunt daarmee het werk van Stichting Vluchteling. Bestellen dus! Alle informatie over de vlag is hier te lezen.

Informatie voor praktijkhouders tijdens coronacrisis (toegevoegd: 4 april 2020)

Kantoor Vreugdenhil te Uithuizermeeden verzorgt degelijke informatie voor praktijkhouders en andere belanghebbenden inzake de coronacrisis. Updates zijn te vinden op de website van Kantoor Vreugdenhil en worden via sociale media gedeeld in het SvVH Netwerk van Haptotherapeuten.

Deelname aan Niet alleen (toegevoegd: 27 maart 2020)

We doen graag mee met ‘Niet Alleen’ voor mensen die hulp willen in deze nare tijd van het coronavirus. Therapeuten die meedoen in ons project Levinas haptotherapie hebben desgewenst, telefonisch of op afspraak, een gesprek met je. Welkom! Ondanks het coronavirus staan ook wij voor je klaar.

Beeldententoonstelling Jan Pijpker in Het Hapsis Huis uitgesteld (toegevoegd: 14 maart 2020)

De tentoonstelling van Jan Pijpker eind deze maand is in verband met de coronacrisis uitgesteld naar vrijdag 16, zaterdag 17 en zondag 18 oktober 2020 en is op die dagen te bezoeken van 13:00 uur tot 17:00 uur in Het Hapsis Huis aan Eemstraat 7 in Utrecht. Lees hier alles op de website van Het Hapsis Huis.

Gezocht: iemand voor relatiebeheer zorg (toegevoegd: 29 januari 2020)

We zijn op zoek naar iemand voor een deel van ons relatiebeheer in de zorgsector. Daarbij staat zeer intensief contact met organisaties in de diverse sectoren binnen de zorg voorop. Raadpleeg de bestuurspagina voor onze contactgegevens als je belangstelling hebt en wilt reageren.

Nieuwe benadering voor Gnosis (toegevoegd: 15 januari 2020)

De nieuwe benadering van het project Gnosis is vandaag gelanceerd en een nieuwe website is daarvan een gevolg. We bedanken de communicatieven van Total Connection voor alle zachte krachten en stevige steun die aan die benadering ten grondslag liggen. We zijn erdoor geraakt.

Artikel deelbaarheid haptonomische tradities spoedig gepubliceerd (toegevoegd: 7 december 2019)

Het vaktijdschrift Haptonomisch Contact publiceert spoedig een artikel van publicist en haptotherapeut Wim Laumans onder de titel ‘De plaats van de haptonomie in het universele mensbeeld’. Het stuk brengt de deelbaarheid van haptonomische tradities, waaronder die van onze School voor Vrije Haptonomie, in kaart. Na verschijning van het artikel van Laumans in Haptonomisch Contact volgt publicatie ervan in ons Kennisweb haptonomie.

Samenwerking Total Connection in Gnosis bedrijfstraining (toegevoegd: 1 december 2019)

Met de aardige mensen van Total Connection ontwikkelen we momenteel ons project Gnosis bedrijfstraining verder. Meer volgt nog.

Website Gnosis bedrijfstraining online (toegevoegd: 14 november 2019)

Sinds deze week is ons project ‘Gnosis bedrijfstraining’ op internet te vinden. In de komende tijd worden er ‘puntjes op de i’ gezet maar de site staat al wel hier online om in informatiebehoefte te kunnen voorzien.

Mini-workshop over contact (toegevoegd: 6 oktober 2019)

Een workshop over contact die speciaal gericht is op instellingen en bedrijven is ontwikkeld. Deelnemers worden in de korte training over ‘contact 2.0’ uitgenodigd om zonder hulpmiddelen of apparaten met elkaar op een dieper niveau contact aan te gaan. Lees hier meer.

Veroniek Kerssemakers nieuwe ambassadeur (toegevoegd: 27 september 2019)

Mevrouw Veroniek Kerssemakers is gisteren toegetreden tot het team van ambassadeurs van Stichting Hapsis Utrecht. We zijn erg blij met Veroniek erbij! Ze is ook werkzaam in andere zorginstellingen en is haptotherapeute.

Maker logo exposeert in Het Hapsis Huis met beelden (toegevoegd: 18 september 2019)

De maker van ons beeldmerk, Jan Pijpker, zal in maart binnen ons project Het Hapsis Huis met zijn beeldhouwkunst exposeren. Iedereen is bij de tentoonstelling welkom. Alle gegevens ervan staan hier vermeld op de website van het project.

Presentatie TastTasje van Passend Lezen (toegevoegd: 3 september 2019)

Het Hapsis Huis opent in oktober de deuren in Utrecht voor een presentatie van het TastTasje van Passend Lezen. Het TastTasje is bedoeld om ouders van kinderen met een visuele beperking te informeren om hun kind van jongs af aan kennis te kunnen laten maken met voelboekjes en andere aangepaste leesvormen zoals audio en braille. Lees meer bij Het Hapsis Huis.

Nieuwe informatieavond over haptonomie (toegevoegd: 9 augustus 2019)

Maandagavond 7 oktober wordt binnen één van onze projecten een nieuwe informatieve bijeenkomst over haptonomie en haptotherapie georganiseerd in Utrecht. Ook over scholing in haptonomie kunnen vragen worden gesteld. De toegang is gratis en opgave nodig. Lees hier meer in ons Kennisweb haptonomie.

Webpagina voor uitingen in de pers (toegevoegd: 29 juni 2019)

In verband met de komende informatieavond in ons project School voor Vrije Haptonomie en de aankomende tentoonstelling in Het Hapsis Huis is er een webpagina aangemaakt met wat uitingen in de pers. Ook in de verdere toekomst komen daarop uitingen te staan. De pagina is hier te vinden.

Voelende geometrie van Barst! Keramiek in Het Hapsis Huis (toegevoegd: 24 mei 2019)

Op zaterdag 6 en zondag 7 juli opent Het Hapsis Huis de deuren in Utrecht met een tentoonstelling van Barst! Keramiek (Frank van Os). Na deze expositie wordt in Het Hapsis Huis nog een tentoonstelling verwacht met dynamisch organische beelden van kunstenaar Jan Pijpker.

Foto’s en video’s ‘Beelden in het groen’ van Jan Pijpker (toegevoegd: 12 mei 2019)

Van de expositie ‘Beelden in het groen’ van de maker van onder andere ons logo Jan Pijpker zijn in verband met ons project Het Hapsis Huis wat foto’s en video’s gemaakt die hier te zien zijn. Verwacht wordt dat de kunstenaar in Utrecht over een jaar of twee in Het Hapsis Huis met zijn beelden zal exposeren.

Expositie ‘Beelden in het groen’ van Jan Pijpker (toegevoegd: 12 april 2019)

Kunstenaar Jan Pijpker, maker van ons logo en het beeld van het Kennisweb haptonomie, exposeert op zaterdag 11 en zondag 12 mei 2019 tussen 14.00 en 17.00 uur bij The school of New Directions in Gieten. Omdat de productieve kunstenaar zelden exposeert mag deze uitnodiging gelden als bijzonder. Komt allen!

Bij het geweld op het 24 Oktoberplein Utrecht (toegevoegd: 18 maart 2019)

We zijn geschrokken van het geweld in de sneltram eerder vandaag op het 24 Oktoberplein in Kanaleneiland in Utrecht; zo vlakbij ons. We leven mee met de slachtoffers en hun familie en vrienden. Het is onze verbinding die ons weer tot het volle leven brengen mag.

Nieuwe podcast beschouwt affectiviteit (toegevoegd: 6 maart 2019)

Binnen ons project HaptonomieNet is een podcast gemaakt over een bijzondere studie van filosoof Michel Henry. De podcast over affectiviteit kon worden gemaakt mede dankzij haptotherapeut en oud-hoofdredacteur van het vaktijdschrift Haptonomisch Contact Wim Laumans en producent van luisterplezier SPRTV Productions.

Speciale pagina voor de podcasts van HaptonomieNet (toegevoegd: 21 januari 2019)

Voor de podcasts van HaptonomieNet bestaat sinds kort een aparte pagina op de site van HaptonomieNet. HaptonomieNet informeert abonnees via e-mail over haptonomie en aanverwante onderwerpen. De podcasts worden ook daarin onder de aandacht gebracht. De audioproducties worden gemaakt in samenwerking met SPRTV Productions in Zoetermeer.

Vanaf april betaald parkeren in Eemstraat (toegevoegd: 10 januari 2019)

Per 1 april 2019, en dit is geen grap, geldt er behalve op zondag betaald parkeren in de Eemstraat. Het ‘rayon Rivierenwijk’ loopt vanaf april tot en met die straat. In de directe omgeving van de Eemstraat blijven mogelijkheden voor vrij parkeren bestaan.

Nieuw jasje voor het Kennisweb haptonomie (toegevoegd: 29 december 2018)

De nieuwe illustratie van ons Kennisweb haptonomie, een duiding van onze verbinding tot al het leven, is van de hand van kunstenaar Jan Pijpker. De duiding werd dit jaar gemaakt. We hebben het betreffende werk hier apart staan en lees hier meer over het werk van de kunstenaar.

Productie van podcasts met SPRTV Productions (toegevoegd: 18 december 2018)

In ons project HaptonomieNet is gestart met het maken van podcasts in samenwerking met SPRTV Productions te Zoetermeer. Inmiddels is er één online waarin de tekst van het artikel ‘De positieve vrijheid van openstellen, beminnen en aanraken’ te horen is. Het artikel was al te lezen in ons Kennisweb haptonomie.

Bijeenkomsten Uithuizermeeden erg mooi en diepgaand (toegevoegd: 2 november 2018)

Twee bijeenkomsten over haptonomie in Uithuizermeeden bij Kantoor Vreugdenhil gistermiddag waren met tientallen aanwezigen erg mooi en zelfs diepgaand. We bedanken alle medewerkers aan de dag waarover hier meer te lezen is. Binnenkort starten er ook bijeenkomsten in Utrecht binnen ons project School voor Vrije Haptonomie.

Informatieve bijeenkomsten Uithuizermeeden volgeboekt (toegevoegd: 23 oktober 2018)

Twee introducties in haptonomie bij Kantoor Vreugdenhil in Uithuizermeeden volgende week zijn inmiddels volgeboekt. De eerstvolgende introductie is in januari in Utrecht binnen een van onze projecten. Alle informatie erover is hier te vinden.

Informatie over haptonomie voor iedereen (toegevoegd: 16 oktober 2018)

Binnen een van onze projecten worden ook in 2019 regelmatig dagdelen georganiseerd met daarin informatie over en demonstratie van haptonomie. Deze kennismaking met het boeiende vakgebied is gratis en opgave noodzakelijk. Lees hier meer, geef u op en wees welkom.

Informatieve bijeenkomsten haptonomie Uithuizermeeden (toegevoegd: 21 september 2018)

Op donderdag 1 november bestaat onze partner en ons administratiekantoor Kantoor Vreugdenhil in Uithuizermeeden alweer vijftien jaar! Dan zullen er daar ook twee informatiebijeenkomsten over haptonomie plaatsvinden. Leuk om te doen en bovenal feliciteren we alle medewerkers van Kantoor Vreugdenhil alvast van harte.

Haptotherapeut Gert Klabbers promoveert in Tilburg (toegevoegd: 11 augustus 2018)

Op 5 september promoveert haptotherapeut Gert Klabbers aan de Tilburgse universiteit met zijn onderzoek naar angst bij bevalling. We zijn heel blij met zijn bijdrage aan het wetenschapppelijke veld van de haptonomie. Het bestuur van Stichting Hapsis Utrecht wenst alle betrokkenen bij zijn promotie een mooie dag toe!

Studiofabriek knapt kantoor- en lesruimten op (toegevoegd: 7 augustus 2018)

Vanaf maandag 22 oktober is Studiofabriek enkele weken tijdens kantoortijden actief met onderhoud in de kantoor- en lesruimten van de stichting. Er wordt dan vooral schilderwerk gedaan. In die paar weken kunnen alleen afspraken in de avonduren en in het weekend plaatsvinden.

Gemeente vervangt deel bomen Eemstraat (toegevoegd: 7 juli 2018)

De Gemeente Utrecht gaat een deel van de bomen in de Eemstraat vervangen. We kijken graag naar de bomen. Het is jammer maar wel begrijpelijk dat het moet gebeuren en we danken de gemeente voor alle zorg. Lees hier meer over de bomen en wat er gaat gebeuren.

Stichting Hapsis Utrecht maakt privacy waar (toegevoegd: 19 juni 2018)

Stichting Kenniscentrum Haptonomie Hapsis Utrecht hecht veel waarde aan het beschermen van privacy en werkt onder andere volgens de wettelijke richtlijnen van de AVG, WGBO en Wkkgz. Lees hier op onze pagina over privacybeleid hoe Hapsis Utrecht privacy in projecten van de stichting en in andere activiteiten waarmaakt.

Aanvullende opleiding familieopstellingen voor therapeuten (toegevoegd: 1 mei 2018)

Onze partner The school of New Directions in Gieten biedt volgend jaar bij voldoende belangstelling een nieuwe editie aan van de opleiding in familieopstellingen. ‘Transgenerationeel werken’ geldt als een uitstekende bijscholing voor (hapto-)therapeuten. Meer bij The school of New Directions en maak uw belangstelling daar alvast kenbaar.

Geen actuele berichten (toegevoegd: 30 april 2018)

Er zijn momenteel geen actuele mededelingen. Raadpleeg de websites van onze projecten die op de beginpagina vermeld staan voor actualiteiten die daarin plaatsvinden.