Afke Bohle, ‘(blijf me) Aanraken’, https://www.linkedin.com/pulse/blijf-me-aanraken-afke-bohle/, LinkedIn, Pulse (17 februari 2020)

Zo sloop onopgemerkt de fysieke aanraking uit ons contact. Er kwam meer gemopper, geklaag en minder vertrouwen. Er kwamen vaker momenten van overprikkeling en niet in slaap vallen. (…) Totdat het op een dag anders dan anders liep en ik nog even bij hem in de hoogslaper kroop. We namen de dag door terwijl ik hem in mijn armen hield en af en toe een kriebelend plekje op zijn rug krabde. Het werd stil. (…) Gisterenochtend lagen vijf ouders en hun kinderen samen onder een dekentje, sommigen lepeltje lepeltje, luisterend naar het verhaal dat ik voorlas. Ze hadden elkaar daarvoor gemasseerd. Het was stil en ik zag zachte gezichten en intimiteit. Ontwapenend en ontroerend om te zien. (…) Het is zo eenvoudig, maar ook snel vergeten vanaf een bepaalde leeftijd en in de vluchtige wereld waarin we leven. Terwijl aanraking de basis is.