Nabij Rotsoord en station Utrecht Vaartsche Rijn opent op vrijdag 16 oktober, zaterdag 17 oktober en zondag 18 oktober Het Hapsis Huis de deuren met een tentoonstelling van beeldhouwkunst van Jan Pijpker. Het Hapsis Huis is een pop-up cultuurhuis en is op het adres Eemstraat 7 die dagen geopend van 13:00 tot 17:00 uur. De toegang tot de expositie is gratis.

Organische kunstwerken van steen van Jan Pijpker (1951) zijn sterk verbonden met de omliggende ruimte waarmee ze naast de organiek een extra dynamiek krijgen. De beeldhouwer heeft van oorsprong een technische opleiding en volgde later uitgebreide scholing in diverse tekentradities. Hoewel Pijpker lesgeeft in tekenen richt hij zich in de eigen artistieke ontwikkeling momenteel vooral op het maken van beelden uit grote brokken steen.

Bij de start van de coronacrisis werd deze tentoonstelling van Jan Pijpker in Het Hapsis Huis uitgesteld. Na zijn expositie, afhankelijk van het verloop van de coronacrisis, volgen meer evenementen. In december exposeert fijnschilderes Madelonne Tegelaar onder de titel ‘de Verbinding’ en in maart vindt een muziekvoorstelling van Bouke Hennipman plaats onder de noemer ‘Kracht van contact’. Om anderhalve meter afstand te garanderen geldt een maximum aantal bezoekers dat tegelijk aanwezig kan zijn. 

Het Hapsis Huis is een cultuurhuis op het snijvlak van haptonomie, kunsten en filosofie. Alle informatie over activiteiten van Het Hapsis Huis is op internet te vinden via https://hethapsishuis.nl. Daar is sinds kort ook internetradio Het Hapsis Huis radio te beluisteren.