Redactie, ‘Het taboe onder jonge moeders: een baby is niet alleen maar leuk’, https://www.rtlnieuws.nl/lifestyle/gezin/artikel/5092526/het-taboe-onder-jonge-moeders-een-baby-niet-alleen-maar-leuk-praten, RTL Nieuws (29 mei 2020)

De spontaniteit was weg. Even naar de stad gaan of naar de kapper kon niet meer. Dan moest ik bedenken wat ik met mijn dochter moest doen. Ook emotioneel veranderde ik: ik jankte als ik het nieuws keek en durfde ineens geen motor meer te rijden. Ik voelde me zo kwetsbaar. (…) Ik (…) wilde niet toegeven dat ik met dingen worstelde. Ik had het gevoel dat mij dat een minder goede moeder maakte. (…) Alles verandert als je een kind krijgt. (…) Waarom zou je hier dan niet aan mogen wennen? (…) Wat (…) nieuw is, is dat we het allemaal alleen maar geweldig lijken te mogen vinden. (…) Bij onze oma’s en moeders was het krijgen van een kind gewoon onderdeel van het leven, daar dachten ze veel minder over na. (…) Nu moet alles zó maakbaar zijn: jij kiest er bewust voor om een kind te krijgen, dus moet je het altijd leuk vinden. Anders had je er niet voor moeten kiezen. Maar dat is natuurlijk absurd.