Milou Zoer, ‘Huidhonger kan niet gestild worden tijdens een pandemie – Ik mis de tijd waarin het niet vies was om mens te zijn’, https://joop.bnnvara.nl/opinies/huidhonger-kan-niet-gestild-worden-tijdens-een-pandemie, Joop, BNNVARA (8 december 2020)

De wereld die toen langzaam groen begon te worden door het aankomend voorjaar, is nu killer dan ooit. Elke keer dat ik iemand zie die ik liefheb, denk ik na of ik ze even vast zal pakken. Meestal gaan er een aantal twijfelachtige blikken en een “zullen we?” vooraf aan een omhelzing. Ik kan niet relaxen in de armen van een naaste, door het gevoel van illegaliteit dat langs mijn ruggengraat kruipt zodra iemand mij aanraakt. (…) Ik raak geïrriteerd wanneer iemand vlak langs me passeert in de supermarkt. Het is gek om te bedenken dat ik begin dit jaar nog schouders stond te wrijven met vreemde mensen aan de bar. Hoe er dan geen excuses, maar een glimlach volgde. (…) Ik mis de tijd waarin het niet vies was om mens te zijn.