Henk Steenhuis, ‘In het water voel ik geen angst, alleen verwachting’, https://www.trouw.nl/religie-filosofie/in-het-water-voel-ik-geen-angst-alleen-verwachting~b7563c2c/, Trouw (10 maart 2021)

Het zwemmen is de afgelopen maanden voor mij een manier geweest om toch in contact te blijven met mensen, en om zelfs nog nieuwe mensen te leren kennen. (…) Ik voelde geen kou, alleen getintel in mijn voeten. Ik voelde geen angst, alleen verwachting. Ik voelde me niet alleen, maar verbonden met deze mensen. (…) Ik voelde me ook verbonden met deze plek, wat vreemd was, want ik was er nog nooit geweest. En ik voelde me verbonden met de wind en de regen, die ik normaal weer met paraplu’s en dikke jassen. (…) De ijzeren greep van het water veranderde in een zachte omarming. (…) We kregen fysiek echt energie van elkaar, en van de bevestiging dat je meer kan dan je denkt.

Zoeknaam

Maartje Hoek