hapsishuis-logo-schermafbeelding 2019-04-23 om 19.51.09-1

In Het Hapsis Huis is op zondag 12 april vanaf 13:00 uur een informatiebijeenkomst over de haptonomie. De toegang is gratis en voor koffie en thee wordt gezorgd. Belangstellenden kunnen zich tot zaterdag 11 april opgeven. Dit kan door te bellen naar 06-16022909 of te mailen via de website van Het Hapsis Huis.

Sommigen maken kennis met haptonomie na een verwijzing van een huisarts, psycholoog of een andere hulpverlener. Anderen zoeken zelf een haptotherapeut op of volgen een haptonomische training voor op het werk. Wat maakt haptonomie zo speciaal? Wat zijn de toepassingen ervan? Wat is haptotherapie? Alle vragen zijn welkom waarop na een korte inleiding door haptotherapeut Leander Tijdhof antwoord gegeven wordt. Indien door deelnemers gewenst wordt er ook een demonstratie van de haptonomische benadering verzorgd. De bijeenkomst wordt gehouden op het adres Eemstraat 7 in Utrecht en zal zo’n anderhalf uur duren.

Na de informatiebijeenkomst over haptonomie opent Het Hapsis Huis op vrijdag 1 mei, zaterdag 2 mei en zondag 3 mei weer de deuren met de expositie ‘de Verbinding’ van fijnschilderes Madelonne Tegelaar. Daarna volgt in augustus een muziekopstelling van componist Bouke Hennipman waarna de opstelling te horen en te zien is in Het Huis van Betekenis aan Lauwerecht 10. Nog voor de informatiebijeenkomst vindt eind maart een tentoonstelling plaats van beeldhouwer Jan Pijpker met dynamisch organische kunst.

Het Hapsis Huis is een cultuurhuis voor haptonomie en benaderingen die ermee te maken hebben. Met het cultuurhuis wil Stichting Hapsis Utrecht de haptonomie onder de aandacht brengen van breder publiek. Zo wordt communicatie gevoed waarmee educatie en onderzoek gestimuleerd worden voor nog betere, vernieuwende inhoud en bredere toepassing van haptonomie. Alle informatie over Het Hapsis Huis is te vinden via https://hapsis.blog.