img_0108

Sommigen maken kennis met haptonomie na een verwijzing van een huisarts, psycholoog of een andere hulpverlener. Anderen zoeken zelf een haptotherapeut op of volgen een haptonomische training voor op het werk. Wat maakt haptonomie speciaal? Op die vraag kun je in Utrecht een uitgebreid antwoord krijgen.

Op maandagavond 7 oktober organiseert de School voor Vrije Haptonomie een informatieve bijeenkomst over haptonomie en haptotherapie. Er wordt desgewenst een demonstratie gegeven. Over scholing in haptonomie kunnen vragen worden gesteld. De toegang is gratis en voor koffie en thee wordt gezorgd.

Haptonomie gaat over de balans tussen voelen, denken en doen. Grote bekendheid kreeg haptonomie eind vorige eeuw in de topsport. Haptonomie wordt ook gebruikt bij zwangerschap, voor kinderen, bij training en procesbegeleiding in organisaties en in haptotherapie.

Haptotherapie is een manier van begeleiden met haptonomie als er klachten zijn die te maken hebben met de balans tussen voelen, denken en doen. Door ontwikkeling van voelend vermogen kan een unieke manier worden ontdekt om anders met een klacht om te gaan waarmee een oplossing in zicht komt.

Opgave is noodzakelijk voor de informatieve bijeenkomst die om 19:00 uur begint en dit kan via de website van de School voor Vrije Haptonomie (https://vrije-haptonomie.nl) en bellen kan ook: 06-16478726. De informatieavond, die te bezoeken is op Eemstraat 7, duurt tot uiterlijk 22:00 uur.