Coen Feron, ‘Mag de deur op een kier?’, https://www.medischcontact.nl/opinie/blogs-columns/blog/mag-de-deur-op-een-kier.htm, Medisch Contact (15 juni 2020)

Hartkloppingen, het gevoel te moeten vluchten, flashbacks. Het maakt sinds dat ik door covid-19 ben getroffen dag en nacht deel uit van mij. Voornamelijk de angstige strijd die ik voerde op de SEH en de periode van eenzaamheid gedurende de gehele opname op verschillende plekken komen vaak naar boven. (…) De kleinste triggers kunnen de grootste paniek veroorzaken. (…) Door die continue confrontatie met een trauma ga je zoeken naar manieren om hiermee om te gaan. (…) Aan de buitenkant zag ik er misschien alleen wat vermoeid uit, maar vanbinnen ging ik kapot aan de dingen die met vlagen door mijn hoofd spookten en de fysieke reactie daarop. (…) Het gaat nog de nodige tijd kosten om het opgelopen trauma een plek te geven, net als de rest van de revalidatie.