Ula Idzikowska, Sabrina Simons, ‘Mijn lichaam, mijn regels’, https://www.oneworld.nl/interview/mijn-lichaam-mijn-regels/, OneWorld (02-10-2018)

Body positivity

We zouden iedereen moeten omarmen en niemand de rug toekeren, is de leus van  de body positivity-beweging. (…) De body positivity-beweging zet zich met verve in tegen het vernederen van lichamen die niet aan de gangbare norm van slank, lang en wit voldoen. De organisatie is op sociale media ontstaan en de aanhangers zijn voornamelijk vrouw. (…) Toen ik me eindelijk realiseerde dat ik verdomd fantastisch ben, ging de wereld voor mij open. (…) De enige barrière is ons eigen gedachtepatroon. (…) De definitie van schoonheid zouden we moeten herzien. (…) Soms denken mensen dat ik een man ben. Daar maak ik gretig gebruik van.

Zoekterm

PCOS (polycysteus-ovariumsyndroom)

Zoeknaam

Harnaam Kaur