Margreet van Schie, ‘Omgeven door alleen maar water voel ik eindelijk rust’, https://www.trouw.nl/religie-filosofie/omgeven-door-alleen-maar-water-voel-ik-eindelijk-rust~b9e36f8d/, Trouw (6 november 2019)

In het water staat de wereld even stil. (…) Ik ben alleen in het water, alleen mét dat water. Deze vorm van alleen-zijn, die niets met eenzaamheid te maken heeft, geeft me innerlijke rust, kracht, zodat ik me verbonden voel met alles. (…) Na een paar jaar alleen ’s zomers te hebben gezwommen, besloot ik op een zonnige novemberdag dat ik het jaar erop zou proberen langer door te zwemmen. Nu zwem ik het hele jaar. Het water is koud in januari, ijskoud soms zelfs. Maar kou is niet erg of naar. Kou is gewoon iets anders dan warm. (…) Het water helpt mij met de ingewikkeldheid van de wereld om te gaan.