Michel (red.), ‘Over prikkels, een vol hoofd en focus’, https://www.ditisookautisme.nl/2019/12/13/over-prikkels-een-vol-hoofd-en-focus/, Dit is ook autisme (13 december 2019)

Alles komt maar binnen en valt ergens neer. Alleen is het geen oud papier en afgewaaide bladeren, maar gaat het om woorden, geuren, warmte, kou, pijn, emoties, gedachten, geluiden, kleuren, licht en zelfs het schuren van mijn kleren tegen mijn lijf. Waar de meeste mensen een ingebouwd filter hebben, ontbreekt dit bij bij mij. (…) Ik krijg vragen die ik moet beantwoorden, maar ik kan nergens bij. (…) Daarom heb ik mezelf onbewust trucjes aangeleerd om er zo min mogelijk last van te hebben. (…) Op dit moment leer ik om bewust te voorkomen dat ik een vol hoofd krijg. Door minder afspraken te maken, meer tijd in te plannen voor het verwerken van prikkels en meer tijd in te plannen voor het voorbereiden van wat er komen gaat. Het is de kunst om daar balans in te vinden.