hapsishuis-logo-schermafbeelding 2019-04-23 om 19.51.09

Dinsdag 22 oktober opent Het Hapsis Huis in Utrecht de deuren voor een presentatie van het TastTasje van Passend Lezen. Het cultuurhuis is op het adres Eemstraat 7 die dag geopend vanaf 11:00 uur voor de bijeenkomst die tot ongeveer 12:30 uur zal duren. De toegang is gratis. Opgave voor deelname aan de presentatie door Janneke Bakker is nodig via e-mail kchaptonomie@gmail.com of telefoon 06-16022909.

Het TastTasje is bedoeld om ouders van kinderen met een visuele beperking te informeren en te stimuleren om hun kind van jongs af aan kennis te laten maken met voelboekjes en andere aangepaste leesvormen zoals audio en braille. Afgelopen juni werd het het allereerste TastTasje in het Kinderboekenmuseum in Den Haag gepresenteerd. Vandaar dat nu Het Hapsis Huis aangedaan kan worden!

Bibliotheekservice Passend Lezen heeft voor iedereen met een leesbeperking een oplossing. Dankzij veel verschillende leesvormen en de uitgebreide collectie is en blijft leesplezier voor iedereen mogelijk. Passend Lezen, waarvoor Janneke Bakker werkt, hoort tot de openbare bibliotheken in ons land.

Het Hapsis Huis is een pop-up cultuurhuis voor haptonomie en benaderingen die daarmee te maken hebben. Binnenkort wordt een expositie verwacht van schilderes Saskia Versaan. Daarna volgen tentoonstellingen van beeldhouwer Jan Pijpker en keramist Frank van Os. Ook componist Bouke Hennipman maakt zijn opwachting in het cultuurhuis. Alle informatie over de activiteiten is op internet te vinden via https://hapsis.blog/.