‘Van yoga doceren naar ultra-razend-snel leren’, https://www.jesperbeunk.nl/van-yoga-doceren-naar-ultra-razend-snel-leren/, Jesper Beunk – Haptotherapie & Topsportbegeleiding (mei 2019)

Ander ik

Keer op keer valt me op hoe ultra-razend-snel het ‘leren’ tot stand komt door je lijf. In een split second gebeuren grote dingen. Dingen die niet meer te vergeten zijn omdat je lijf ze opslaat, niet zoals gewoonlijk met je ratio op een beredeneerbare wijze al dan niet in een iteratief proces tot een conclusie komend in je brein maar meer: een bliksemflits van inzicht en weten, wat vanaf dan vastkleeft aan je zijn en door je lijf opgeborgen wordt op een supergeheim plekje wat desalniettemin toegankelijk blijkt te zijn in het dagelijks leven. (…) In veel (…) momenten komt een doorbraak; een nieuwe mogelijkheid ontdekken in jezelf is een fantastisch gevoel. Ik merk hoe ‘anders’ ik ben als ik in het gevoel kan blijven. Andere stem, andere woorden, andere gedachtes. Andere ik.