Rutger Bregman, ‘Vergeet niet: rampen en crises halen het beste in mensen naar boven’, https://decorrespondent.nl/10644/vergeet-niet-rampen-en-crises-halen-het-beste-in-mensen-naar-boven/3944443344336-a8f6f5be, de Correspondent (13 maart 2020)

Rampen en crises halen het beste uit ons naar boven. Er zijn weinig wetenschappelijke inzichten waar zo veel bewijs voor is. (…) Er liggen jaren achter ons waarin vooral het slechte in de mens is benadrukt. (…) In de afgelopen twintig jaar is er iets bijzonders gebeurd. Wetenschappers van over de hele wereld en uit tal van disciplines zijn op een hoopvoller mensbeeld overgestapt. (…) Onze aannames over de menselijke natuur zijn aan een volledige herziening toe. (…) Niets is zeker, maar het zou kunnen dat deze crisis ons daarbij zal helpen. Dat er een nieuw besef van afhankelijkheid en saamhorigheid groeit. (…) Voor een diersoort die is geëvolueerd om te verbinden en samen te werken, voelt het vreemd om ons verlangen naar contact te moeten onderdrukken. (…) Laten we vandaag op afstand blijven, om elkaar morgen nog sterker te omarmen.

Lees of luister ook

Een spijkerharde aanleiding voor haptonomie -> https://haptonomiehaptotherapie.com/2019/10/22/een-spijkerharde-aanleiding-voor-haptonomie/